Lakeman Liften - Perry, Joop jr en Joop sr

Perry van Gerven Joop Lakeman sr.
 Joop Lakeman jr.Specialisatie in liften
Zijn oudste zoon Joop neemt in 1973 de directietaken van zijn vader over. Anders dan zijn vader, die uitging van het motto ‘hoe meer producten, hoe beter’, specialiseert Joop zich in de loop der tijd in liften. Joop kiest ook voor een andere bedrijfsnaam: Liften- en Machinefabriek Lakeman B.V. (LML). Ook besluit hij in 1978 tot een andere locatie van het bedrijf: Katwijk. Hier ontwikkelt het bedrijf zich verder tot producent en leverancier van personen-, goederen-, container-, pallet- en kleingoederenliften. De specialisatie in liften pakt goed uit. Lakeman Liften begon met tien tot twintig liften per jaar en maakt er nu zestig tot zeventig per jaar.

Ontwikkelingen in de laatste jaren
Joop’s zoon, Joop junior, voert sinds 1992 de directie van het bedrijf, dat nog steeds in Katwijk gevestigd is. Al is het in een ander (groter) bedrijfspand, waar meer ruimte is voor verdere ontwikkeling en groei. In 2005 wordt een aparte bedrijfshal gebouwd, voor de opslag van diverse liftonderdelen. De specialisatie in liften wordt steeds verder doorgevoerd. Ook wordt de service- en onderhoudsorganisatie verder uitgebouwd en laat Lakeman Liften zich als eerste in de branche certificeren voor het service- en onderhoudssysteem voor liften, conform de norm NEN-EN 13015. In 2003 versterkt neef Perry van Gerven de directie, om de continuïteit en de groei van het bedrijf, ook in de toekomst, te waarborgen.

Innovaties
Op het gebied van productontwikkeling ontwikkelt Lakeman Liften onder andere een liftinstallatie met een zelfdragende geleidingsconstructie, waarbij alle verticale belasting wordt overgedragen op de putbodem. Hierdoor kunnen de schachtwanden van een lichte constructie zijn. Een tweede innovatie is de ontwikkeling van het USD/STD-concept. Dit zijn installaties waarvoor geen liftput en/of dakdoorbraak noodzakelijk is.

Ook is Lakeman innovatief door liftinstallaties met een energiebesparende ‘Blue Modus’-module toe te passen, en eventueel een tweede frequentie-regelaar voor teruggave van energie aan het net. Dit betekent dat al onze liftinstallaties over energielabel A kunnen beschikken. Ook hebben we de kleinste lift, de LML-XXS-serie, ontwikkeld. Speciaal voor toepassingen in bestaande gebouwen waar weinig ruimte is. Bijvoorbeeld een grachtenpand in Amsterdam. 

De nieuwste ontwikkeling is de ronde hydraulische personenlift, ook geschikt voor rolstoelgebruikers. De LML-ROUND-serie is speciaal ontwikkeld voor architecten die niet een recht, maar een rond design voor ogen hebben. Lees meer over onze innovaties.

De toekomst
Ook in de toekomst wil Lakeman Liften een stabiel bedrijf zijn en blijven, met eigen engineering en maatwerkproductie en met een orderportefeuille die we goed aankunnen. Daarom consolideren we op de nieuwbouw. De onderhoudsportefeuille laten we wél groeien. Daarnaast willen we ons ook in de toekomst blijven onderscheiden door productontwikkeling en innovatie. Waarbij we er vanzelfsprekend voor blijven zorgen dat onze installaties voldoen aan de meest recente normen en eisen uit de Richtlijn liften en Richtlijn machines. Ook blijven we ons er sterk voor maken dat onze medewerkers veilig, gezond en in een prettig werkklimaat kunnen werken. Want zij vormen op weg naar de toekomst de belangrijkste schakel voor kwalitatief onderscheidende producten en tevreden klanten.

Safety Award
Lakeman Liften ontving op 3 maart 2016 de eerste Liftinstituut Safety Award voor liftbedrijven over 2015. Liftinstituut kent deze prijs toe aan het liftbedrijf dat bij keuringen aan de door hen onderhouden installaties het beste presteert. Dat veiligheid bij Lakeman Liften hoog in het vaandel staat blijkt wel want ook 2021 en 2022 heeft Liftinstituut de Safety Award aan Lakeman Liften uitgereikt. Lees hierover meer in het persbericht.