Op 3 maart reikte John van Vliet, directeur van het Liftinstituut, de eerste Liftinstituut Safety Award voor liftbedrijven, met bijbehorend certificaat, uit aan Joop Lakeman jr., directeur van Lakeman liften in Katwijk. V.l.n.r.: mede-directeur Perry van Gerven, Joop Lakeman jr., Jan-Willem Mooijman, John van Vliet (technisch directeur Liftinstituut) huidig servicemanager Edwin Wittekoek en Hans Verhoogt, servicemanager in 2015.


Directeur Joop Lakeman jr. en Hans Verhoogt, nu verantwoordelijk voor modernisering, maar in 2015 manager service bij Lakeman Liften, zijn verrast door deze prijs, maar ook blij met de erkenning. Lakeman: “Wij doen altijd ons best, maar je weet niet hoe jouw werk is in relatie tot dat van anderen. Dit blijkt dus heel goed te zijn en daar zijn we trots op.’’ Verhoogt ziet deze award als een prachtige beloning voor de inspanningen van het gehele serviceteam: de drie servicemedewerkers op kantoor en de twaalf monteurs buiten. “We doen ons werk met veel bezieling en vinden het leuk dat wij deze prijs als eerste liftbedrijf gewonnen hebben.’’
Dat Lakeman Liften service en onderhoud hoog in het vaandel heeft staan, blijkt uit het feit dat het bedrijf zich als eerste in de branche liet certificeren voor het service- en onderhoudssysteem voor liften, conform de norm NEN-EN 13015.  De servicedienst van Lakeman Liften is zowel VCA*- als NEN-EN-13015 – A1-gecertificeerd en 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.